eindejaar
TAKE AWAY Feestbox-eindejaar !!!
La Maison du Terroir, Verfijnde gastentafel bij u thuis
Vanaf 2 pers. of meer.
Te verkrijgen van 31 december t.e.m. 31 januari
Reserveren kan nu online gebeuren, klik hier
Feestbox-eindejaar
3 TEASERS, Kleine degustaties bij het aperitief
***
GANZENLEVERTERRINE, uit Strasburg zoete structuren en gegrilde brioche
½ Pinot gris Maison Gisselbrecht Alsace
***
BOSCHAMPIGNONS, velouté van fazanthen & aromaten
***
NOORDZEETONG, filets op Normandische wijze
½ Pouilly Fumé Mademoiselle de T Loire
***
KALFSLENDE, Périgordine met gebakken ganzenlever, feestelijke groenten
Aardappelkoek met rookspek
½ Ch. Carteau Saint-Emilion Grand Cr Classé Bordeaux
***
ZOETE LEKKERNIJ VOOR HET NIEUWE JAAR
Prijs All-in €195 voor 2 Pers
Zonder wijnen €68 p.p.
Inclusief : 2 Degustatiemenu’s met 3 teasers p.p. Aangepaste Franse wijnen 3 soorten voor 2 pers.,
bronwater, boter Beurre d’Isigny & Authentiek Terroir broodje, meergranen
De Feestbox-Oud-Nieuw is ook te verkrijgen zonder wijnen € 68 p.p.
Bij Feestbox-Eindejaar All-in voor 4 pers. worden de 0,37 l flessen vervangen door 0,75 l flessen +
1 fles Bubbels “Fleur de Lys, Méthode Traditionelle Luxemburg Gratis !
TAKE AWAY - EINDEJAARS LUNCH €37 p.p.
“Bouillabaisse” van Noordzeevis met z’n garnituur
***
“Crépinette” van hoevekip “Poulet Jaune “garnituur Grand-Mère, ambachtelijke aardappelkroketten
***
Créatie rond Tiramisu & Peperkoek
Eindejaar Specials van "De La Maison"
Teasers, 3 leuke degustaties om een feestelijke touch te geven bij het aperitief - €12p.p.
Ons Terroir-brood, meergranen & natuurlijke gisting - klein €2,00 /€ 5,00
Voorgerechten
- ½ Kreeft 325 gr. en Belle Vue of uit de oven met blanke boter - € 27
- Langoustines gegrild met gerookte look, parmesan & Peterselie en tomaat, tagiolini vg. - Hg € 28
- Huisbereide ganzenlever met confit rode ui & brioche - € 19
- Hazenpastei à la Maison met z’n garnituur - €15
- Luxe vol au vent met gebakken kalfszwezeriken - € 17
- Gebakken Ganzenlever met Golden-appel en truffelsaus - € 21
- Gevulde Porto Bello, parel-fregola, pompoen & parmesan (veggie) - € 15
- Zeebrugse Sint-Jacobsnoten, Pied de mouton, Serranoham & witloof - € 18
- Oostendse garnalenbisque per liter - € 15
- Witloofroomsoep per liter - € 8
- Hand gepelde Oostendse garnalen per 100 gr. - € 12
Hoofdgerechten
- Plateau Fruits de Mer met ½ kreeft min 2 pers. bestellen 2 dagen vooraf - €59 p.p.
- Sliptongetjes “Meunière” gebakken, salade & duchesse-aardappel - € 17
- Noordzeevisvangst in champagnesaus, fijne groentjes & duchesse-aardappel - €24
- Langoustines gegrild met gerookte look, parmesan & Peterselie en tomaat, tagiolini vg. - Hg € 28
- Jonge Franse Duif d’Anjou met gebakken ganzenlever Périgordine - € 28
- Gebakken kalfszwezeriken in een Truffelsaus & bijpassende groentengarnituur - € 28
- Kerstkalkoen in feesttooi à la Normande & Huisgemaakte Kroketten - € 19
- Osso-Bucco, Gebraiseerde kalfsschenkel “Milanaise” & verse tagiolini - € 24
- Lamsfilet onder een laagje persillade, tijm zachte look en graanmosterd - € 24
Wild
- ½ Fazant in de Room, wildgarnituur - €24
- Hertenkalf Grand-Veneur, Crème d’Isigny & rode aalbes - €28
- Bosduif op z’n best in Ragout stijl - €22
Chef's Choice, Wijndegustatie@home
Sommelier bij U thuis, selectie door Chef Frederiek Vandenbussche
½ Pouilly Fumé Ladoucette, Loire
½ Pouilly Fuissé Joseph Drouhin, Bourgogne
½ Ch. Carteau Saint-Emilion Grand Cru
Prijs: 65,00
Wijntip:
BUBBELS
Crémant d’Alsace - ¾ € 22,00
Champagne Henri Gautorbe - ¾ € 34,00 ½ € 20,00
Champagne Perrier Joët - ¾ € 62,00
WIT
Ch. Ladonne, Sauternes 0,50 l. - € 16,50
Vouvray “Clos de Nouys” , Loire zoet - ¾ € 21,00
Pinot Gris Réserve Trimbach - ¾ € 29,50 ½ € 19,50
Hugel “Gentil” 4 cépages in 1 - ¾ €
Château La Râme, Bordeaux Sémillon & Sauvignon - ¾ € 15,00
Pouilly Fumé Ladoucette, Loire - ¾ € 44,00 ½ € 24,50
La chablisienne Chardonnay Bourgogne - ¾ € 17,00
Saint-Véran Chardonnay Bourgogne - ¾ € 29,50 ½ € 19,50
Chablis Grand Régnard, Bourgogne - ¾ € 51,00
Pouilly Fuissé Joseph Drouhin, Bourgogne - ¾ € 37,00 ½ € 24,00
ROOD
Château le Breton Bordeaux Supérieur - ¾ € 14,00
Château Trillol, Syrah & Grenache - ¾ € 17,00
Ch. Ducasse Graves - ¾ € 18,00
Ch. Gachon Montagne Saint-Emilion - ¾ € 18,50
Lestage Simon ’15 Haut Medoc - ¾ € 29,50
Elle de marzelle - ¾ € 32,00
Frank Phélan - ¾ € 48,00
Côte de Baleau Saint-Emilion Grand Cru Classé - ¾ € 48,00
Eclats de Branas ’12 Moulis - ¾ € 37,50
Patache d’Aux - ¾ € 28,75
Vacquéras La Vallée du Rhône - ¾ € 23,50
Plan de Dieu Vermeersch Rhône - ¾ € 20,25
Ch. de Bord Rhône - ¾ € 18,00
Gigondas Rhône - ¾ € 29,75
Crozes Hermitage “La Rollande” - ¾ € 27,50
Châteauneuf du Pape Barville - ¾ € 57,00
Ch. les Pins Roussilion - ¾ € 24,75
Ch. Carteau Saint-Emilion Grand Cru - ¾ € 35,00 ½ € 22,50
Ch. Beauregard Ducasse, Medoc - ¾ € 24,50
Ch. Labastide Dauzac Margaux - ¾ € 44,00
Ch. Vieux Chevrol Lalande Pomerol - ¾ € 32,00 ½ € 21,50
Domodo Primitivo Puglia Italië - ¾ € 18,00
Babera d’Alba Piëmonte Italië - ¾ € 24,50
Le Mortelle Maremma Toscane Italië - ¾ € 30,00
Kaapzicht Zuid-Afrika - ¾ € 17,00